• Anasayfa
  • Blog
  • Klima sisteminin bakımı ne sıklıkta yapılmalıdır?

Araç klima servisi – klimanın bakımı ne sıklıkta yapılmalıdır?

Bir arabadaki klima sistemi, aracın kabininde termal konfor sağlamak için önemli bir bileşendir. Bununla birlikte, uzun süre verimli çalışmasının keyfini çıkarmak için düzenli bakımı unutmamak önemlidir.

Her şeyden önce, kabin havasını toz, polen ve diğer yabancı maddelerden temizlemekten sorumlu olan kabin filtresini değiştirmeyi unutmayın. Bu bileşenin yılda en az bir kez veya her 15.000 km’de bir değiştirilmesi önerilir. Şehir içi sürüş gibi zorlu koşullarda veya hava kirliliğinin yüksek olduğu ülkelerde kullanılan otomobiller için kabin filtresi daha sık değiştirilmelidir.

Soğutucu akışkan

Klima sisteminin bir diğer önemli bileşeni de yılda en az bir kez veya her 20.000 km’de bir doldurulması gereken soğutucu akışkandır. Soğutucu akışkan eksikliği sistem performansının düşmesine ve kompresörün hasar görmesine neden olabileceğinden, seviyesi düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Klima sistemi bakımı, tüm sistemde sızıntı olup olmadığının kontrolünü de içermelidir. Kaçaklar soğutucu akışkan kaybına yol açabilir ve bu da sistem performansında düşüşe ve kompresör hasarına neden olabilir.

Özet

Klima sistemi bakımı, sistemin sorunsuz çalışmasını sağlamak, klima sistemi hasarını ve arızasını önlemek ve araç kabininde termal konfor sağlamak için önemlidir. Kabin filtresinin değiştirilmesi, soğutucu akışkanın doldurulması ve sistemdeki sızıntıların kontrol edilmesi gibi sistemin düzenli bakımı, sistemin uzun vadede verimli ve etkili kalmasına yardımcı olur.